Nieuw: 2015 BMW R1200R en R1200RS

Voor modeljaar 2015 heeft BMW Motorrad de boxermotor van de R1200R van waterkoeling voorzien en er gelijk een versie met kuip aan toegevoegd, de R1200RS. Beide machines krijgen het blok dat ook al in de R1200GS en R1200RT gebruikt wordt, wat dus goed is voor 125 pk en 125 Nm aan koppel. ABS is natuurlijk standaard, maar electronica als DTC en ASC, maar ook electronisch regelbare vering (ESA) is optioneel. Er kan op zowel de R als de RS gekozen worden voor diverse rij modi, waaronder een user-modus, die zelf ingesteld kan worden. Als optie is verder ook keyless drive te leveren, evenals een het gear shift assistant pro systeem, waarmee zonder koppeling geschakeld kan worden. De R1200R en R1200RS delen hetzelfde brugframe waarin het motorblok een dragende functie heeft, evenals een up side down voorvork en de EVO paralever achtervering. Zowel de R als de RS zijn uitgerust met lichtgewicht tienspaaks wielen.R1200RS

De R1200RS is uitgerust met een tophalf waarvan de ruit verstelbaar is. De tophalf is verder uitgerust met LED dagrijverlichting. Het TFT scherm in het dashboard, naast de analoge snelheidsmeter, kan naar wens aangepast worden in drie stijlen, zodat informatie wordt weergegeven die bij het doel van de rijder past, van toer naar sportief. Tevens is er een optionele onboard computer pro, die nog meer informatie geeft, waaronder meerdere brandstofverbuiksmeters, een overzicht van het stroomverbruik en een distance to ride. De RS is verkrijgbaar in Lupin blue metallic / Light grey metallic en Granite grey metallic matt / Black storm metallic. Verder is de RS uiteraard uit te breiden met allerlei accessoires, waaronder diverse bagage mogelijkheden en comfort opties zoals verwarmde handvaten, maar ook een Akrapovic demper.

Voor de R1200R heeft BMW gekozen voor de kleuren Cordoba blue, Light white met Racing red frame en Thunder grey metallic met Agate grey metallic mat frame. Bij de R1200R is gekozen voor een rechte zitpositie, waarbij comfort centraal staat. Ook de R heeft het TFT display dat naar wens is in te stellen en optioneel uit te breiden, net als de RS. Optioneel is de R te leveren met H-vormige LED dagrijverlichting, net als een windscherm, verschillende koffers en tassen, handvatverwarming en verschillende vervangingszadels.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen