• Home
  • Motornieuws
  • Nieuw: Bridgestone T30 EVO, Adventure A40 en RS10 motorbanden

Nieuw: Bridgestone T30 EVO, Adventure A40 en RS10 motorbanden

Recentelijk kondigde Bridgestone drie nieuwe banden aan die tijdens de Intermot gepresenteerd zullen worden: de T30 EVO voor touring, de Adventure A40 voor allroad motoren en de RS10 voor supersportmotoren. Nu heeft de bandenfabrikant meer gegevens van de banden bekend gemaakt.Bridgestone t30evo 1

Met de T30 EVO zet Bridgestone weer een nieuwe band in het sport-tour segment neer. Het gaat daarbij om een doorontwikkeling van de Bridgestone Battlax T30 en er wordt beloofd nog meer grip op nat wegdek te leveren én een betere handling. De contouren van het loopvlak werden gewijzigd, wat bij moet dragen aan een verhoogd contactoppervlak. Daarnaast  werd de voorband van een nieuwe compound voorzien, om meer feedback van de band te krijgen. De T30 EVO zal in een breed scala aan maten verkrijgbaar zijn, onder andere voor 17, 18 en 19 inch velgen, uiteenlopend van 110/70 tot 190/55. 

Bij de ontwikkeling van de Adventure A40 lag de aandacht specifiek op zowel enduro- als weggebruik. Het vernieuwde profiel moet voor goede grip en een lange levensduur zorgen. Daarbij moet de nieuwe compound ervoor zorgen dat het rubber bij lage temperaturen elastisch blijft zodat de band ook tijdens koud en nat weer zijn grip blijft houden. Ook het karkas werd onder handen genomen, wat niet alleen de rechtuitstabiliteit ten goede is gekomen, maar ook het gedrag in bochten. De A40 zal te verkrijgen zijn in de volgende maten: 110/80-19, 120/70-19, 150/70-17 en 170/60-17.

De Battlax Street Racing RS10 is voor de echte bochtenridders: volgens Bridgestone gaat het hier om een volbloed raceband met veel MotoGP invloeden. Speciale materialen zorgen voor een snelle opwarming, maar ook voor een relatief lange levensduur. Acceleratie, hoge stuurprecisie en uniek stuurgedrag, zijn enkele kenmerken die de bandenfabrikant meldt. Zo is er onder andere de “Cap & Base” techniek gebruikt, waarbij twee boven elkaar liggende rubber compounds worden gebruikt, wat zou zorgen voor meer grip en meer stabiliteit bij hoge belasting. De warmte wordt beperkt door het gebruik van de “Mono Spiral Belt”, een monospiraal stalen gordellaag. Verder moet HTSPC, een gordel bestaande uit meerdere strengen die onder variërende spanning om de band heen gewikkeld wordt, voor een gelijkmatige en constante zorgen, wat zal resulteren in meer feedback van de band. De RS10 zal te verkrijgen zijn in de volgende maten: 120/70-17, 180/55/17 en 190/55-17.

 Bron: Bridgestone


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen