• Home
  • Motornieuws
  • Sena lanceert nieuwe action camera en communicatiesysteem

Sena lanceert nieuwe action camera en communicatiesysteem

De Amerikaanse producent Sena heeft een aantal nieuwe producten bekent gemaakt die hun debuut zullen krijgen op Intermot in Keulen. Naast nieuwe conventionele communicatie-units en headsets, lanceert Sena ook meerdere actioncamera's. Sena heeft een aantal technologische innovaties doorgevoerd binnen hun producten, zoals bluetooth 4.0 en voice control.

Sena Prism

De Sena Prism is een losse action camera die door middel van bluetooth de rijder niet alleen in staat stelt zijn stemgeluid op te nemen terwijl er gefilmd wordt, maar ook de camera te bedienen met gesproken opdrachten. De camera is uitgerust met bluetooth 4.0 en kan beelden in 1080p opnemen. Sena levert ook bevestigingsmaterialen bij de Prism. De camera wordt leverbaar in het vierde kwartaal en is geprijsd op 399 euro.

De Sena 10C is een combinatie van een communicatieheadset met bluetooth 4.0 en een action camera in een apparaat. De unibody is waterdicht en de gebruiker kan de unit bedienden met de stem. Verder heeft de unit de mogelijkheid firmware te upgraden. De camera neemt op met 1080p;30fps en kan ook foto's maken, al dan niet in serie- of burstmodus. De 10C kan verder gebruikt worden als 4-weg communicatie systeem tot een afstand van 900 meter met universal intercom en group intercom. De unit heeft ook nog handige opties als een android- en Iphone-app, Noise control en je kan er zowel je eigen muziek mee luisteren als FM-radio.

Voor een aantal modellen van onder andere Shoei, Schubert en BMW heeft Sena de 10U ontwikkelt. De unit kan zonder ingewikkelde instalatie aangebracht worden. De 10U beschikt over bluetooth 4.0 en net zoals met de 10C kan de gebruiken tot 900 meter ver communiceren met maximaal 4 anderen. De 10U heeft een bedieningselement dat op het stuur wordt gemonteerd en tevens draadloos functioneert. Ook heeft de unit een stand-by tijd tot 10 dagen, en kan er 12 uur gesproken worden. Additionele functies zijn vergelijkbaar met de 10C, waaronder muziek delen, een FM radio en moise control.

De Sena 20S werkt met bluetooth 4.0 en biedt met de jog dial bediening eenvoudig gebruik. Door nieuwe technologie kan de 20S audio in high definition doorgeven. Verder is de unit bedoelt om meerdere stromen ingaande en uitgaande audio te combineren, zodat de gebruiker optimaal gebruik kan maken van muziek, communicatie, telefonie en bedieningsgemak van onder andere GPS en de Sena 20S, waardoor deze ook handsfree te gebruiken is. Er is zowel een solo als een duo kit leverbaar voor respectievelijk 269 en 489 euro.

Ook brengt Sena de 3S headset en de Bluetooth Mic&Intercom uit. De eerste is een conventionele headset met bluetooth 3.0 technologie en is bedoeld voor beginnende motorrijders. De headset is te gebruiken voor onder andere telefoneren en twee-weg communicatie en wordt leverbaar met een boom en een losse microfoon. De 3S gaat 99 euro kosten. De Mic&Intercom is een losse microfoon die gebruikt kan worden om tekst in te spreken terwijl een actioncam loopt (bijvoorbeeld de Prism, of in combinatie met de Sena audiopack for GoPro). Met een additionele oortelefoon is de Mic&Intercom ook geschikt voor 4-weg bluetooth communicatie. Tevens is de Mic&Intercom spraakgestuurd. De aanbevolen prijs is 149 euro.


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen