• Home
  • Motornieuws
  • Daniël Willemsen in tv-programma ‘Clubgenoten’ Omroep Gelderland

Daniël Willemsen in tv-programma ‘Clubgenoten’ Omroep Gelderland

In de eerste aflevering van een nieuw tv seizoen 'Clubgenoten' wordt 10-voudig wereldkampioen zijspancross Daniël Willemsen herenigd met zijn oude teamgenoten van de Lochemse motorclub Sport en Vriendschap. Willemsen, momenteel herstellende van een zware knieoperatie, staat op eenzame hoogte in het zijspancrossen.

Willemsen was als kind zijn fietsje snel zat en stapte als 6-jarige al op een 50cc Honda met broer Marcel in de zijspan. In Clubgenoten kijkt Daniël met presentatrice Froukje Jansen filmpjes terug uit zijn jeugd. Ook geniet Willemsen van de glorieuze intocht in 'zijn' Lochem na het behalen van zijn eerste wereldtitel in 1999. Tijdens een gesprek bij zijn bedrijf Willemsen Techniek duikt broer Marcel onverwachts op. Het zware motorongeluk vlak na hun eerste wk titel, waarbij Marcel een dwarslaesie opliep, staat ze beiden nog helder voor de geest. De broers hebben nooit veel over het ongeluk gepraat, maar Froukje wil graag weten hoe ze de abrupte beëindiging van hun samenwerking ervaren hebben.

Tijdens het crossen, waarbij Froukje graag als bakkenist fungeert, praat Daniël uitgebreid over zijn grote liefde; het motorcrossen. Dat hij door teamgenoot en neef Ron Varga wordt getypeerd als eigenwijze strontboer deert hem niet: "eigenwijs, dat wel. En je komt toch uit de achterhoek hè..."

Clubgenoten Daniël Willemsen: vrijdag 3 oktober bij Omroep Gelderland: 18.20, wordt ieder uur herhaald.

Daniël Willemsen


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen