• Home
  • Motornieuws
  • NHTSA lanceert gratis online-zoekmachine voor recall acties in de VS

NHTSA lanceert gratis online-zoekmachine voor recall acties in de VS

Bezitters van motorvoertuigen in de USA kunnen vanaf heden zelf nagaan of er een recall actie van toepassing is op hun eigen voertuig. Het US departement van transport, de National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) heeft afgelopen week een nieuwe, gratis, online zoekmachine voor consumenten gelanceerd waarbij aan de hand van het Voertuig Indentificatie Nummer (VIN) kan worden opgezocht of er een recall actie gaande is (of is geweest) die betrekking heeft op, onder andere, de eigen motorfiets. De nieuwe zoekmachine, VIN look-up, is beschikbaar op www.safercar.gov/vinlookup en biedt consumenten (in de USA) een snelle en eenvoudige manier om onvoltooide recalls te identificeren door het invoeren van het Voertuig Indentificatie Nummer (lees: framenummer/chassisnummer).

Gelijk met het openstellen van de online-zoekmachine is een NHTSA-mandaat van kracht geworden waarbij alle fabrikanten van lichte voertuigen en motoren verplicht zijn om de VIN zoekfunctie voor onvoltooide recalls op hun eigen websites te plaatsen, waarbij de recall gegevens wekelijks moet worden bijgewerkt. De nieuwe VIN-zoekmachine vertrouwt op informatie van alle grote auto- en motorfietsfabrikanten waarbij regelmatige updates van cruciaal belang zijn voor de effectiviteit van de zoekmogelijkheid.

Onlangs berichtte nieuwsmotor.nl over de gebrekkige recall procedures in Europa (Europees recall-systeem biedt geen zekerheid), maar in de Verenigde Staten lijkt men met deze nieuwe service van de NHTSA een mogelijkheid gevonden te hebben om de berichtgeving hierover naar de consumenten te optimaliseren. Voorwaarde is natuurlijk wel dat fabrikanten de verplicht gestelde updates nauwgezet gaan melden.

vin-lookup

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen