• Home
  • Motornieuws
  • Vrouwelijke motorrijders gelukkiger dan degenen die niet rijden

Vrouwelijke motorrijders gelukkiger dan degenen die niet rijden

Een recent onderzoek in opdracht van Harley-Davidson zegt dat vrouwen die hun eigen motoren rijden gelukkiger zijn dan vrouwen die niet rijden. Bij het onderzoek, uitgevoerd in de VS, werden 1.013 vrouwelijke motorrijders en 1.016 niet-motorrijdende vrouwen geïnterviewd. "De resultaten uit het onderzoek maken duidelijk dat het berijden van een motorfiets het gevoel van eigenwaarde sterk verbetert " zo kondigde Harley Davidson aan.

Meer dan de helft van de respondenten gaven hun motorfiets op als een belangrijke bron van geluk en 74 procent zei dat hun leven in kwaliteit toe nam nadat ze waren begonnen met motorrijden. Bovendien verklaarden 37 procent van de motorrijdsters dat zij zich altijd gelukkig voelen versus 16 procent van de niet-rijdsters. Ook voelen 27 procent van de rijdende vrouwen zich altijd sexy, tegen 7 procent van de niet-rijdsters en gaven 35 procent van de rijdsters aan meer zelfvertrouwen te hebben tegen 18 procent van de niet-rijdsters. "Het rijden op een motorfiets is de ultieme vorm van vrijheid en zelfexpressie, dus het is logisch dat vrouwelijke rijders gelukkiger zijn in het leven en zich meer voldaan voelen", zegt Claudia Garber, directeur van women's outreach voor Harley-Davidson. "Daarom is het leren motorrijden het perfecte geschenk dat je jezelf kunt geven en de beste oplossing om je leven een compleet nieuwe wending te geven in het nieuwe jaar."

Naast de positieve invloed voor het gevoel van eigenwaarde, bleek uit de resultaten ook dat motorrijden relaties kan verbeteren: 60 procent van de vrouwelijke rijders meldden een betere communicatie met hun partner te hebben versus 38 procent van de niet-rijdsters en ook is er sprake ven een betere lichamelijke intimiteit. Claudia Garber: "Stress kan spanning tussen partners veroorzaken, maar omdat meer dan een derde van de vrouwelijke rijders meldden dat ze minder gestrest zijn nadat ze waren begonnen met motorrijden, is het niet verwonderlijk dat 50 procent van hen aangeeft zeer tevreden te zijn over de toestand van hun huidige relatie "

Womens road to Happiness

Bron, foto: dealernews.com, WRN, H-D


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal