Motordistributeur Duell stapt ook in fietsen

De Finse distributeur van motoronderdelen en motorkleding Duell heeft het eveneens Finse Powerfactory Nordic Oy Ab overgenomen, waarmee het in de fietsmarkt stapt. Naast fietsonderdelen en -accessoires heeft Powerfactory ook een (relatief klein) aanbod aan onderdelen en accessoires voor motoren, bromfietsen, scooters en boten maar ook tuin- en bosbouwaccessoires. Duell maakt nog geen melding van plannen om hiermee in heel Europa de fietsmarkt op te komen, maar gezien de sterke expansie in de Europese motorwereld, ligt dit wel heel erg voor de hand. Het merk noemt dan ook haar eerdere aankoop in Frankrijk, waarbij het ook al in de fietsbranche terecht kwam. 

In de motorwereld nam Duell al diverse leveranciers en distributeurs over, waaronder in Nederland IGM Trading/ Grand Canyon en TMV (Techno Motor Veghel). Hiervoor haalde het bedrijf bij een beursgang een aanvulling voor haar eigen 'oorlogskas' op. Hiermee laaide de strijd om de Europese motordistributiemarkt, die al langer aan de gang is, weer even flink op. 

Powerfactory heeft in totaal 40 medewerkers. Het hoofdkantoor en de logistieke activiteiten van het bedrijf bevinden zich in Tampere, Finland en had een netto-omzet van 15,1 miljoen euro en een EBITDA van 1,4 miljoen euro in 2021. Die omzet komt voor het grootste deel uit reserveonderdelen en accessoires voor fietsen. Het merendeel daarvan wordt omgezet op de Finse markt, maar het bedrijf heeft de afgelopen jaren ook de verkoop op de Zweedse markt aanzienlijk verhoogd. Het productportfolio van Powerfactory omvat 12.000 producten, die het distribueert aan ongeveer 2.000 klanten in Finland en Zweden. 

Duell betaalt ​​9,17 miljoen euro in contanten voor Powerfactory, wat zal blijven opereren onder haar eigen merknaam. Het doel van Duell is wel om Powerfactory later alsnog te integreren in Duell en het merk Duell. Onder dat merk worden ook al onderdelen en accessoires voor sneeuwscooters verkocht. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal