Yamaha gaat wel naar 2021 EICMA motorshow in Milaan

De jaarlijkse EICMA motorshow in Milaan is wereldwijd het belangrijkste evenement voor de motorbranche, waar alle nieuwe modellen voor het volgende modeljaar worden gepresenteerd. Door corona kon de editie van 2020 niet doorgaan, waarop zowel BMW als KTM van de gelegenheid gebruik maakten om te melden dat ze volledig willen stoppen met dergelijke statische tentoonstellingen. Na Honda laat Yamaha nu weten dat ze er juist wel weer zullen zijn voor de 2021-editie, die voor 23 tot 28 november 2021 gepland staat. 

Eric de Seynes, President en CEO van Yamaha Motor Europe N.V., bevestigt: “De beslissing om de EICMA 2021 bij te wonen was om voor de hand liggende redenen niet gemakkelijk. Nadat we echter de trend met betrekking tot de evolutie van COVID-19 hebben waargenomen en door de EICMA-organisatie zijn gerustgesteld dat we een veilige omgeving voor alle bezoekers kunnen bieden, waarbij ze het evenement ten volle kunnen ervaren, geloven we dat dit de juiste beslissing is om de terugkeer van een dergelijk evenement te steunen. Met misschien wel het grootste internationale bereik, is EICMA van groot belang voor onze branche, omdat het een uniek moment is en een plaats waar de motorgemeenschap samen kan komen om de reactie van media en klanten op de nieuwe producten te voelen, de band met hen levend te houden en inspiratie te bieden richting toekomstige trends. Hoewel we nog moeten terugkeren naar wat de meesten van ons als normaal beschouwen, biedt het evenement van dit jaar de eerste mogelijkheid voor enthousiastelingen om samen te komen en weer fysiek verbonden te zijn, in plaats van virtueel.”

Yamaha Motor Europe heeft deze beslissing genomen dankzij de positieve voortgang van de internationale en nationale vaccinatieprogramma's en de gestage versoepeling van de beperkende maatregelen tegen COVID-19 in met name Europa en Italië, aldus het persbericht. De verwachting binnen het Europese hoofdkwartier van de Japanse motorfabrikant is dan ook dat eind november het bezoeken van grote tentoonstellingen weer mogelijk is. In samenwerking met de EICMA-organisatie zullen nog steeds preventieve veiligheidsmaatregelen worden genomen om COVID-19, in dat opzicht wordt de Yamaha-stand dan ook nòg groter om bezoekers meer persoonlijke ruimte te geven. Het ligt voor de hand dat de organisatie van de EICMA Yamaha tegemoet komt in de kosten van deze extra beursmeters, voor EICMA geldt immers dat het dit jaar 'erop of eronder' wordt. 

Voor ANCMA, de organisatie achter EICMA is de editie van dit jaar de belangrijkste stap in het gevecht om voortbestaan als wereldwijd toonaangevend evenement. Voordelen van één groot evenement zijn natuurlijk de massale aandacht van pers en publiek, maar nadeel de hoge kosten en het samenvallen van alle nieuwsmomenten. In de huidige (digitale) tijd wordt het evenement door sommige merken dan ook als een verplichting gezien; als merk mag je niet ontbreken maar eigenlijk is het niet meer noodzakelijk om een nieuw model juist daar te presenteren, waarbij de investeringen ook nog eens enorm zijn; met een kleine stand kan je je als merk niet in Milaan vertonen. 

Pas in november zal blijken of de EICMA kan overleven: blijven dergelijke grote motorshows relevant of zijn ze nu toch achterhaald door de komst van digitale media. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal