Remmenmerk Brembo koopt nu ook concurrent J.Juan op

Het grote Italiaanse remmenmerk Brembo koopt haar kleinere toeleverancier èn concurrent J. Juan op, een Spaans bedrijf dat vooral actief is in de ontwikkeling en productie van remsystemen voor motorfietsen. Dit nieuws volgt op de soortgelijke overname van SBS Friction door Brembo eind 2020. Brembo behoeft geen verdere introductie, J. Juan is minder bekend maar levert onder andere de remmen voor de KTM 790 Duke, maar ook voor andere merken levert het complete OEM en aftermarket remsystemen op motorfietsen van veel verschillende merken, al zijn die vaak niet als zodanig herkenbaar. Darnaast fabriceert het Spaanse merk grote hoeveelheide remslangen (remleidingen), waarvan ze er al veel aan Brembo leverden. J.Juan werd opgericht in 1965, is gevestigd in Gava bij Barcelona en werkt vanuit drie fabrieken in Spanje en één in China. Met de aankoop van SBS Friction als producent van remblokken en nu de remleidingen van J. Juan, lijkt het er vooral op dat Brembo het hele proces rondom ontwikkeling en fabricage van remmen voor motorfietsen volledig in eigen hand wil krijgen. 

De hoogte van de transactie wordt geschat op 70 miljoen euro, die zal worden betaald uit de beschikbare liquide middelen van Brembo; er kan dus cash worden afgerekend. Wel moet er nog toestemming komen van de mededingingsautoriteiten, waarna de afronding van de transactie naar verwachting in de tweede helft van 2021 zal plaatsvinden.

"We zijn trots J. Juan te verwelkomen bij de Brembo Group", verklaarde Alberto Bombassei, de president van Brembo. “Deze transactie past in onze wereldwijde strategie en volgt op de recente acquisitie van SBS Friction in Denemarken. We blijven investeren in het bedrijf. Doel is om de kernactiviteit van motorfietsen te consolideren",  voegde Bombassei eraan toe. "de intrede van J. Juan een geweldige kans voor ons is, omdat het onze positionering versterkt als een bedrijf dat steeds meer gericht is op het aanbieden van complete, geïntegreerde en kwaliteitsvolle oplossingen aan klanten". 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal