Franse motorwinkel-gigant Dafy Moto komt naar België

Dafy Moto heeft in Frankrijk 186 motorwinkels en daarnaast een online catalogus van meer dan 100.000 artikelen in een centrale webshop. De Franse keten maakt nu de overstap naar België, zodat Belgische motorrijders vanaf heden ook online kunnen bestellen in de webshop. Voor alle bestellingen die vóór 1 juni worden geplaatst, wordt de Belgische BTW als 21% korting verrekend en is daarnaast de verzending gratis. 

In Frankrijk is Dafy Moto vooral bekend als sterke franchiseformule voor levering van onderdelen, accessoires en motorkleding bij motorwinkels, waarbij de motorverkoop en -reparatie dan door de motordealer zelf wordt bepaald. Voor België wordt de aanpak (voorlopig?) anders. Er is alleen een webshop gepland, waar iedereen zijn bestellingen zal kunnen plaatsen om ze rechtstreeks thuis te laten leveren, met 100 dagen bedenktijd om ze eventueel terug te sturen. Dafy heeft een verzendlocatie van 7500 vierkante meter in de stad Franse stad Beaumont. 

In België zal dus in eerste instantie alleen als online webshop gewerkt worden, maar het ligt voor de hand dat hierna ook gezocht zal worden naar franchisenemers. In ieder geval mengt de Franse grootmacht zich zo in een toch al opgelaaide strijd. Die wordt gevoerd tussen een aantal grote partijen zoals Bihr en MKC Moto/Richa, waamee ook distributeurs als Hoco Parts, Parts Europe en online aanbieders als XL Moto/24MX (Pierce) zich zullen bemoeien. Als het Dafy Moto toch lukt concurrerend te worden in het Nederlandstalige deel van België, zal het eenvoudig zijn om door te stoten naar Nederland. Overigens is het webadres dafy-moto.nl al door de Fransen geregistreerd. Sterker nog, als je de Nederlandse url intikt krijg je "We zijn op weg" te zien, al is dat wel dezelfde afbeelding met tekst als die in België wordt gebruikt....

Het is wel even afwachten hoe er omgegaan gaat worden met de 198 merken die Dafy in Frankrijk zegt te leveren; voor een flink aantal daarvan geldt immers dat hetzelfde merk al door een ander bedrijf 'exclusief' in België geïmporteerd wordt. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal