Brembo koopt remblokkenfabrikant SBS

Brembo heeft een overeenkomst getekend voor de verwerving van een 100%-belang in SBS Friction A/S, het Deense bedrijf dat innovatieve en milieuvriendelijke remblokken van gesinterd en organisch materiaal voor motorfietsen ontwikkelt en produceert. De transactie maakt de integratie van een strategisch onderdeel als remblokken in het huidige productassortiment van Brembo mogelijk, met bijzondere aandacht voor het milieu, en zal het leiderschap van Brembo in de motorfietsensector verder versterken. De overname past in de nieuwe missie van Brembo om aanbieder van complete oplossingen te worden, met het oog op nieuwe, duurzame mobiliteitvraagstukken en het bieden van de beste rijervaring. 

"Brembo is lange tijd een betrouwbare partner voor ons geweest, die de waarde van de technologische knowhow van SBS Friction en zijn sterke nichepositie onderkent", aldus Peter Eriksen Jensen, voorzitter van SBS Group. “We zijn verheugd dat SBS Friction een sterke, industriële eigenaar voor de lange termijn krijgt, die de voortdurende ontwikkeling van het bedrijf zal blijven ondersteunen. De transactie is een goede  voor SBS Group, SBS Friction, de medewerkers en de stad Svendborg. "

De transactie brengt een vergoeding van 224 miljoen Deense kronen met zich mee, gelijk aan ongeveer € 30 miljoen, die zal worden betaald met de beschikbare contanten, en is onderhevig aan de gebruikelijke aanpassingsmechanismen zoals voor vergelijkbare transacties. De waarde van de onderneming wordt opgegeven als zijnde 300 miljoen Deense kronen, gelijk aan ongeveer € 40,3 miljoen. De overeenkomst wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 afgerond.

(persbericht)


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal