• Home
  • Motorbranche
  • Verkoop 24MX en XLmoto (Pierce AB) groeit tijdens corona pandemie

Verkoop 24MX en XLmoto (Pierce AB) groeit tijdens corona pandemie

De Zweedse e-retailer Pierce, die de online winkels 24MX, XLMoto en Sledstore exploiteert, zette zijn groei voort in het derde kwartaal van 2020. De netto-omzet steeg met 13 procent vergeleken met dezelfde periode in 2019, wat overeenkomt met 17 procent in lokale valuta, en bedroeg 329 miljoen SEK (1,26 miljoen Euro). In de eerste 9 maanden van 2020 groeide de omzet met 23 procent tot 1.109 miljoen SEK (107 miljoen euro), een stijging van 210 miljoen SEK (20,4 miljoen euro).

Het derde kwartaal van het jaar werd gekenmerkt door Covid19-gerelateerde uitdagingen, voornamelijk in de vorm van aanzienlijk lagere productbeschikbaarheid op de markt. De sterke verkoop tijdens het tweede kwartaal, samen met de uitdagingen die er zijn qua productie en levering tijdens de pandemie, hebben geleid tot een verslechtering van de productbeschikbaarheid voor producten van zowel externe als eigen merken.

"De aanvoer van goederen was in verschillende categorieën significant lager dan normaal in het derde kwartaal. Dit had met name betrekking op externe merken en reserveonderdelen, waardoor het magazijn gedeeltelijk leeg raakte. Desondanks zette de positieve groeitrend zich ook in het derde kwartaal door, zij het in een langzamer tempo dan in het eerste en tweede kwartaal", aldusHenrik Zadig, CEO van Pierce AB.

Na het succesvol opbouwen van een klantenbestand en een sterke positie op de Europese markt in de afgelopen jaren door sterke omzetgroei, hebben we ons sinds eind 2019 gefocust op een hogere winstgevendheid in combinatie met een meer beheerste groei en een verbeterde operationele cashflow. We hebben ook onze overheadkosten verlaagd in vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar. Over het algemeen was de ontwikkeling tijdens het derde kwartaal van het jaar sterk, zegt Henrik Zadig, CEO van Pierce AB.

Focus op Black Friday tijdens het vierde kwartaal
Voor Pierce ligt de belangrijkste focus nu op de voorbereiding op het hoogtepunt van het jaar voor veel e-retailers: het campagneseizoen dat echt begint met Black Friday op 27 november en vervolgens doorgaat naar kerstinkopen. De organisatie werkt hier intensief aan en heeft volledige focus op het verbeteren van het aanbod van producten van zowel externe als eigen merken, zodat we in november van start kunnen met een sterk aanbod. Het vierde kwartaal markeert ook de start van het seizoen voor onze online winkel Sledstore, die accessoires, uitrusting en reserveonderdelen voor sneeuwscooterrijders aanbiedt. We hopen dit jaar op veel sneeuw, dus het kan een beetje glad worden op de sneeuwscooterpaden. 

Er wordt gezegd dat veel succesvolle bedrijven starten in een garage, dus het voelt goed dat dit precies is hoe het voor ons allemaal begon. De voortdurende zoektocht naar reserveonderdelen voor motorfietsen en het gebrek aan goede leveranciers, brachten ons op het idee van een e-commerce die snelle en betrouwbare service biedt. Het duurde maar een paar maanden voordat we uit de garage groeiden en in 2008 begonnen we met Pierce AB. Tegelijkertijd werd 24MX gelanceerd, waarmee we reserveonderdelen en uitrusting verkopen aan motorcrossliefhebbers. De verkoop steeg tot niveaus waarvan we alleen maar konden dromen. Toen we XLmoto in 2013 lanceerden, was het met de visie om iedereen in de motorwereld de mogelijkheid te bieden online te winkelen met snelle leveringen. Sledstore is een walhalla voor alle Noordse sneeuwscooterfans.

In het begin waren we een klein team van vier mensen, tegenwoordig zijn we met ongeveer 400 in drie landen, wat onze klanten een breed scala aan producten en het hoogste serviceniveau biedt. Pierce is aanwezig op 17 Europese markten en had in 2019 een omzet van meer dan SEK 1,2 miljard (116,6 miljoen Euro). Het distributiecentrum van Pierce bevindt zich in Panattoni Park in Szczecin-Zalom, Polen. Vanuit dit moderne magazijn van 37.000 m2 versturen we meer dan 150.000 verschillende SKU's en ruim 1,7 miljoen pakketten per jaar. 

Bron: Pierce AB


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal