• Home
  • Motorbranche
  • Verkopen BMW Motorrad stijgen wereldwijd 21% in 3e kwartaal 2020

Verkopen BMW Motorrad stijgen wereldwijd 21% in 3e kwartaal 2020

BMW Motorrad verkocht in het derde kwartaal van 2020 maar liefst 52.892 motorfietsen en -scooters. Daarmee steeg de verkoop in de maanden juni, juli en augustus met een zeer forse 20,9% ten opzichte van diezelfde periode in 2019. Voor het lopende jaar 2020 komt BMW daarmee met 129.599 units alleen nog niet terug op het niveau van de eerste negen maanden van 2019, maar blijft daar nog 5,4% onder. 

De productie van BMW Motorrad lag stil tijdens de eerste periode van de corona-pandemie, toen de fabriek in Spandau (Berlijn) enkele weken gesloten werd. Hierdoor daalden de verkopen tussen maart en mei met 17,7%. Daarna kwam de productie weer snel op gang, waarbij er eerst nog wel aanvoerproblemen voor onderdelen uit andere landen waren. De vraag naar motorfietsen nam echter enorm toe, waarbij veel fabrikanten uit Japan niet snel genoeg naar Europa kunnen leveren en BMW hier juist in dubbele shifts kon gaan produceren. Hierdoor verkocht BMW Motorrad in juni al 20.021 motorfietsen, een stijging van 9,8 procent, maar ging het daarna nog harder met de leveringen. 

In Nederland haalt BMW Motorrad sinds kort opeens alles uit de kast om alsnog marktleider te worden. Als het lukt om de achterstand op Yamaha alsnog in te lopen, zou dat de elfde keer op rij worden. BMW heeft daarbij niet alleen een goede kans omdat ze nog steeds volop nieuwe motoren kunnen blijven produceren èn in Europa uitleveren, maar daarnaast wordt er aan alle kanten gepusht om extra motoren door dealers geregistreerd te krijgen. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal