• Home
  • Motorbranche
  • Top Harley-Davidson verder vernieuwd: Gina Goetter wordt CFO

Top Harley-Davidson verder vernieuwd: Gina Goetter wordt CFO

Harley-Davidson kondigt aan dat Gina Goetter, nu financieel topvrouw bij Tyson Foods, met ingang van 30 september naar Harley zal komen als nieuwe Chief Financial Officer. Hiermee wordt de wisseling van het topmanagement van de Amerikaanse motorfabrikant doorgezet, die ingeluid werd met het op straat zetten van CEO Matt Levatich. Hem werd verweten dat het niet lukte om de al jarenlang dalende verkopen te keren, waarbij de door hem genomen maatregelen, vooral het brengen van héél veel nieuwe modellen en het betreden van nieuwe segmenten, niet aan leken te slaan. Na het vertrek van Levatich was ook de houdbaarheid van CFO John Olin verstreken, waarna deze functie tot nu toe werd waargenomen door Darrell Thomas, die mag aanblijven als Vice-President en Treasurer van HD. 

Goetter (44) heeft meer dan twintig jaar ervaring met het aansturen van financiële en operationele resultaten en vooral "het leiden van transformationele veranderingen". Meest recentelijk was ze Senior Vice President en CFO van Tyson Foods, waar ze leiding gaf aan de "herstructurering van het bedrijfsmodel binnen het segment", om daar de "cashflow te stabiliseren en de kostenstructuur opnieuw te bepalen". Inderdaad, iets wat precies klinkt als de huidige situatie onder de nieuwe CEO Jochen Zeitz. Verder valt wel op dat Goetter by Tyson foods en haar functies daarvoor alleen werkte met voedingsmerken voor de Amerikaanse thuismarkt, waar Harley-Davidson vooral een wereldwijd verkopend, internationaal bedrijf is.

Het bedrijf gaat momenteel onder leiding van Zeitz door met "The Rewire" , de vernieuwde poging van Harley-Davidson om het bedrijfsmodel te herzien en waarbij Levatich' "More Roads" plan in veel gevallen wordt teruggedraaid. Rewire staat gepland tot eind 2020, waarna het herstructureringsplan over moet gaan in The Hardwire, een nieuw strategisch plan voor 2021-2025. Ondanks deze plannen verlaagde Moody’s Investors Service recent haar beoordeling van Harley van Baa2 naar Baa3, omdat "Moody's gelooft dat er een aanzienlijk implementatierisico zal zijn bij het aanpakken van de moeilijke marktomstandigheden". 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal