• Home
  • Motorbranche
  • Kawasaki hervat verkoop motoren na Europese salesstop om weekmakers
Kawasaki hervat verkoop motoren na Europese salesstop om weekmakers

Kawasaki hervat verkoop motoren na Europese salesstop om weekmakers

Nadat eergisteren door Kawasaki Motors Europe besloten werd de verkoop van alle gemotoriseerde producten vanaf gisterenochtend 00:00 uur stil te leggen, meldt de Japanse motorfabrikant zojuist dat vanaf dit moment de verkoop weer door kan gaan. Hierdoor heeft de nieuwverkoop van nieuwe motoren feitelijk maar anderhalve dag stilgelegen, tot grote opluchting van alle betrokkenen: Kawasaki was in Nederland immers nèt marktleider geworden, maar nog steeds dagelijks verwikkeld in een zeer spannend gevecht met Yamaha. 

Waarom de verkoop nou exact stilgelegd werd, wordt niet helemaal duidelijk, het is echter niet onlogisch dat men bij Kawasaki niet staat te trappelen om over dit onderwerp te spreken. In eerdere interne berichtgeving werd echter gemeld dat er problemen waren met de mogelijke aanwezigheid van zogenaamde ftalaten of weekmakers in kunststof onderdelen van Kawasaki. Opvallend daarbij was dat alleen Kawasaki de verkoop stillegde, want over het algemeen is het zo dat bijna alle onderdelen van Japanse motorfietsen extern ingekocht worden, waarbij veel merken dezelfde leveranciers hebben. 

Kawasaki Motor Europe, Benelux Branche bericht bij monde van Marketing & PR Manager Frank Zoontjes nu het volgende: 

"We hebben inderdaad de verkoop een dag stilgelegd om er zeker te zijn dat we aan alle Europese regels voldoen. Dat voldoen we, de verkopen zijn vandaag dus gewoon weer herstart. Kawasaki Heavy Industries hanteert zeer stricte kwaliteitseisen (we bouwen immers ook vliegtuigen). Voor ons zijn dit soort zaken dus standaardprocedures."


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen