Santander start verkoopplatform in Duitsland

De Santander Bank lanceert in Duitsland binnenkort een eigen verkoopsite voor nieuwe en gebruikte voertuigen, waarmee het vooral de strijd aanbindt met de bestaande grote occasionsites, in Duitsland zijn dat Mobile.de (Ebay) en Autoscout24. Onder naam Autobörse.de start de Duitse dochteronderneming van het Spaanse bankconglomeraat met een proefproject in Noordrijn-Westfalen met ongeveer 200 dealers. De go-live staat gepland voor 15 juli 2020, waarna vanaf september begonnen wordt met de promotie richting consumenten. 

Het is volgens eigen zeggen de ambitie van Santander om tegen het einde van 2021 tot de top 3 tot 5 relevante handelsplatformen in Duitsland te behoren en de enige ‘beurs’ op de markt te zijn die een retail-specifiek mobiliteitsplatform voor eindklanten aanbiedt. Hiermee wordt bedoeld dat ze voor dealers een mogelijkheid bieden om het occasionaanbod niet alleen op de website te plaatsen, maar ook te zorgen voor een aanbodpagina voor de eigen dealerwebsite, met daarin natuurlijk ook een financieringscalculator, inclusief een financieringsaanbod en een real-time credit check. In Nederland bestaat al een soortgelijke constructie bij Qonnex/Motoroccasion.nl.

De stap van de financieringsmaatschappij zou ook voor Nederland interessant kunnen zijn, omdat Santander hier ook zeer sterk aanwezig is binnen de automotive sector. Veel auto- en motormerken doen immers zaken met Santander voor zakelijke kredieten als voorfinanciering en voorraadfinanciering. Verder is Santander ook heel actief in consumentenkredieten, maar dan meestal niet onder eigen naam. Zo zijn bijvoorbeeld Yamaha Finance en Motoport Flexplan eigenlijk producten van Santander. Echter, een woordvoerster van Santander Nederland laat weten dat Santander "niet bezig is om een online marktplaats voor motoren aan te bieden".


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal