• Home
  • Motorbranche
  • Brezan en Tyrenet leveren onderdelen en banden politiemotoren
Brezan en Tyrenet leveren onderdelen en banden politiemotoren

Brezan en Tyrenet leveren onderdelen en banden politiemotoren

De Nederlandse politie heeft twee landelijke overeenkomsten afgesloten voor de levering van universele onderdelen en banden voor politiemotoren en -auto’s. Het nieuwe contract heeft een looptijd van 4 jaar met 3 maal een verlengingsoptie van steeds één jaar. De totale waarde van de overeenkomst is goed voor meer dan 12 miljoen euro. Dit is de uitkomst van een Europese aanbesteding waarvan de originele tender uit drie kavels bestond, maar de gunning van de derde is wegens de corona-pandemie uitgesteld. Dit betreft het contract voor levering van motorolie in bulk, plus de afvoer van afgewerkte olie en smeermiddelen. 

Alle materialen zullen grotendeels voor de "eigen" garages van de politie zijn, het merendeel van de politievoertuigen wordt immers volledig onderhouden bij de dealers. De eigen politiegarages van Team Voer- en Vaartuigen (TVV) staan nog in Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Eindhoven. Hieraan toegevoegd zijn vier garagewerkplaatsen van de Politieacademie in Apeldoorn, Lelystad, Ossendrecht en Wijk bij Duurstede. Daar vindt ook (beperkt) onderhoud plaats.

Onderdelen en smeermiddelen
De eerste nieuw contractant is Alliance Automotive Services BV, beter bekend onder haar handelsnaam Brezan Automaterialen. De landelijke opererende keten won van twee andere inschrijvers om "universele auto en motorfiets gerelateerde onderdelen en smeermiddelen" te leveren ter waarde van 5,8 miljoen euro. De totale jaarlijkse spend is op € 825.615,- excl. BTW begroot. Daarbinnen valt dat de politie jaarlijks alleen al 1630 liter motorolie voor haar motorfietsen nodig heeft. De te leveren materialen betreffen verder onder andere universele auto en motorfiets gerelateerde onderdelen en smeermiddelen, niet merk gebonden diagnoseapparatuur, accu’s, remonderdelen, distributieonderdelen, ruitenwisserbladen, koppelingdelen, uitlaatdelen, remdelen, lampen, TPML sensoren, poetsmaterialen, ruitensproeiervloeistof, kentekenplaten, jerrycans, olie- en luchtfilters, zekeringen, stekkers, bougies, (Multi)riemen/(V-)snaren, enz., schoonmaakmaterialen, plak- en slaglood, ventielen, elektriciteitsdraad op haspel, inclusief bijbehorende haspelhouder, "Klein materiaal”, zoals bouten, moeren, stekkers, draad, krimpkous, tyrips, sensoren van ventielen, transistors, weerstanden, enz., ruilonderdelen, werkplaatsmachines, handgereedschappen, motorolie, rem- en koelvloeistof, Ad Blue, koudemiddel voor airconditioningsystemen en overige smeermiddelen in verschillende verpakkingsformaten (vaten, drums en flessen).

Banden
Het tweede perceel "banden" gaat naar Tyrenet, een distributeur van auto- en motorbanden zelfstandige bandenbedrijven in Nederland. Hiervoor wordt een totaalbedrag van 5,6 miljoen euro genoemd. Overigens worden op de website van Tyrenet alle soorten banden genoemd, behalve motorbanden. Elk jaar bestellen de 4 garagewerkplaatsen gezamenlijk gemiddeld 8900 banden. Tot nu toe werd er zo jaarlijks in deze eigen werkplaatsen voor zo'n 800.000 euro aan banden gemonteerd. 

Bulkolie
De laatste aanbesteding loopt dus wat uit als gevolg van de coronacrisis. Dit gaat om de levering van motorolie in 'bulk', dus grote hoeveelheden, wat voornamelijk om hele vaten gaat. Aan die levering zit ook de afvoer van afgewerkte olie vast. De tender noemt hiervoor wel specifiek "auto's", wat erop wijst dat de 1630 liter aan motorolie (zie hierboven) genoeg voor de motorfietsen is en dus niet in dit contract zit. Jaarlijks vervangt de politie in de vier genoemde werkplaatsen 27.157 liter motorolie, met een totale waarde van zo'n 106.000 euro. 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen