Brembo koopt belang in Pirelli

Het Italiaanse Brembo dat remmen maakt voor verschillende motorfiets fabrikanten, maar ook betrokken is in de Formule 1, heeft lange termijn aandelen gekocht van het eveneens Italiaanse Pirelli. In totaal heeft Brembo 2,43% van de aandelen van Pirelli gekocht. Brembo zelf heeft een beurswaarde van 2,25 miljard euro en heeft vorig jaar al aangegeven een investering te willen doen voor de lange termijn. Doel van de investering in Pirelli is dat Brembo als bedrijf nog de controle over ziczelf blijft houden, zelfs wanneer meer dan 50% van de aandelen van Nuova FourB (Waarvan Brembo een dochteronderneming is) verkocht worden.
Daarnaast vergroot Brembo hiermee deels het aanbod aan producten wat zij onder Nuova FourB aanbieden, door nu een aandeel te nemen in een banden producent.

Opvallend is echter dat Pirelli niet van te voren op de hoogte is gebracht van de aandelen die door Brembo gekocht zijn. De Italiaanse bandenfabriekant zag het aandeel in de laatste periode al dalen tot het laagste punt sinds de beursgang van 2017. Waardoor de beurswaarde daalde tot 3,3 miljard euro. Op dit zijn er drie investeringsmaatschappijen die de controle voeren over Pirelli; ChemChina en Silk Road Fund (goed voor 45,5% van de aandelen) en het Italiaanse Camfin (goed voor 10% van de aandelen). Dat Brembo met 2,43% invloed op de koers van Pirelli uit kan oefenen lijkt onwaarschijnlijk. Toch geeft Marco Tronchetti Provera, algemeen directeur van Pirelli, aan dat Pirelli blij is met de komst van Brembo in deze onzekere tijden. Hij vervolgt dat dit aangeeft dat Pirelli op de goede koers is en een stabiel bedrijf. Marco Tronchetti Provera sluit af met de woorden dat de koers van Pirelli ongewijzigd zal blijven. 

 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal