Honda produceert 400-miljoenste motorfiets

Zeventig jaar nadat de eerste Dream D-Type in 1949 de fabriek werd uitgerold, viert Honda vandaag haar 70-jarig jubileum als motorfietsfabrikant met de productie van 400 miljoen eenheden wereldwijd. Honda werd in 1948 opgericht. in België begon de massaproductie van motorfietsen in de eerste fabriek buiten Japan in 1963 Sindsdien heeft Honda haar wereldwijde productie uitgebreid naar 35 productiefaciliteiten in 25 landen in Europa, Azië, Afrika en Amerika, in overeenstemming met het basisprincipe om motorfietsen lokaal te fabriceren, om zo aan de lokale vraag te voldoen. 

Sinds de oprichting is Honda producten blijven ontwikkelen en produceren, die voldoen aan de grote, gevarieerde vraag vanuit een wereldwijd publiek, met als basis de overtuiging dat 'het doel van technologie is om mensen te helpen'. Dit principe heeft Honda ertoe gebracht de mijlpaal van 100 miljoen eenheden in 1997 te bereiken, in 2014 gevolgd door de grens van 300 miljoen eenheden en vandaag het aantal van 400 miljoen eenheden te bereiken. In 2018 produceerde Honda voor het eerst in haar geschiedenis wereldwijd meer dan 20 miljoen units.

Takahiro Hachigo, CEO, Honda Motor Co., Ltd: “Honda levert al 70 jaar klanten wereldwijd motorfietsen die het leven gemakkelijker en aangenamer maken. Als resultaat hebben we deze mijlpaal van 400 miljoen eenheden bereikt. Ik ben al onze klanten, en iedereen die betrokken is bij de ontwikkeling, productie, verkoop en service van onze producten, dankbaar. We zullen ons best blijven doen om aantrekkelijke producten te blijven aanbieden, die voldoen aan de behoefte en dromen van klanten over de hele wereld."

Honda 400 miljoen Dink

Bron: Honda Motorcycles


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen