• Home
  • Motorbranche
  • PDG neemt Bradbury en Rob Hunter in UK over: Bradbury Hunter

PDG neemt Bradbury en Rob Hunter in UK over: Bradbury Hunter

Powersports Distribution Group (PDG) meldt de aankoop van het volledige aandelenkapitaal van Bradbury Bros, plus tegelijkertijd de activiteiten en activa van Rob Hunter & Co Ltd. De gecombineerde activiteiten zullen worden omgedoopt tot 'Bradbury Hunter', waarmee het een van de grootste Britse dsiributeurs van motorfietsonderdelen wordt, met een verkoopteam van 11 accountmanagers in het hele land. Met deze acquisities positioneert PDG zich verder als een toonaangevende Europese distributeur van premium motorfietsonderdelen en -accessoires. 

Er is een strategische reden voor de combinatie, omdat de twee bedrijven elkaar aanvullen, waarbij Bradbury van oudsher actiever is in het noorden van Engeland en Schotland, terwijl Rob Hunter zich richt op de Midlands en het zuiden van Groot Britannië, waar ze een vergelijkbare productportfolio delen met merken als EBC, HiFlo, JT, Yuasa, Silkolene en Castrol, die verder zal worden uitgebreid onder eigendom van PDG. 

Denis Bradbury zegt: "Ik ben heel blij met deze transactie en kijk ernaar uit om met het verkoopteam van Rob onder de vleugels van PDG te werken."

Rob Hunter, die het gelijknamige bedrijf heeft geleid sinds de oprichting meer dan 50 jaar geleden: “Deze deal biedt continuïteit en komt ten goede aan onze klanten, leveranciers en medewerkers die ons door de jaren heen hebben ondersteund. Denis en ik hebben zeer complementaire bedrijven en ik twijfel er niet aan dat ze samen veel sterker zullen zijn. ”
Lee Martin, die zich bij het managementteam van Bradbury Hunter zal voegen, vindt deze overname een logische keuze voor PDG: “We willen een leidende positie opbouwen in de Britse distributie van hardpartsen deze combinatie biedt ons het perfecte platform om dit te bereiken .”

Tom Beyers, CEO van moederbedrijf PDG: “We zijn erg blij om deze twee geweldige bedrijven samen te brengen. PDG zal blijven investeren in het VK en andere belangrijke Europese markten. "

Over Bradbury Hunter
Bradbury Hunter is het resultaat van de fusie tussen Bradbury Bros, opgericht in 1979 en Rob Hunter, opgericht in 1969 en is een van de toonaangevende distributeurs van onderdelen en accessoires voor motorfietsen in het VK. Een gecombineerd verkoopteam van 11 personen is actief om meer dan 2500 klanten in het Verenigd Koninkrijk te bedienen. Het bedrijf en het logistieke centrum (700 m2) bevinden zich in Huddersfield (VK). Het bedrijf is gespecialiseerd in een breed scala aan onderdelen van gerenommeerde merken en biedt meer dan 20.000 items, variërend van technische onderdelen tot verbruiksartikelen en fiets- en fietsaccessoires. 

Over PDG
Powersport Distribution Group is een toonaangevende Europese groep die actief is in de distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen, met het hoofdkantoor in Breda (Nederland). De groep bestaat momenteel uit drie divisies:
• Algemene distributie van onderdelen en accessoires voor motorfietsen: Hoco Parts in Benelux en Denemarken, en Bradbury Hunter in het VK
• Categoriebeheer: DC AFAM, een leverancier van motorfiets aftermarket overbrengingen & accu’s aan Europese distributeurs met bekende merken zoals AFAM, Nitro en Shido
• Vintage onderdelen: CMS, de toonaangevende wereldwijde distributeur van vintage motorfietsonderdelen

PDG is in meerderheid in handen van Torqx Capital Partners in samenwerking met het management en voormalige eigenaren.

Bradbury Bros logo PDG Torqx

Bron: Torqx Capital


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen