Elektrische Ducati Supersoco scooters van VMoto

Motormerk Ducati heeft een licentieovereenkomst gesloten met VMoto voor een elektrische Ducati-scooter. Dit betekent dat er een SuperSoco CUx Special Edition Ducati door het Australisch/Chinese VMoto verkocht wordt, een bestaand model met daarop nu dus de merknaam Ducati. In feite gaat het dan ook om een product wat onder een marketinglicentie van Ducatie verkocht wordt, net zoals dat bij koffers, kinderspeelgoed en beautyartikelen al langer gebeurt. Opvallend is wel dat er nu dus gemotoriseerde tweewielers met de Ducati-naam gaan rondrijden, terwijl feitelijk Ducati niets met dit product zelf te maken heeft.  Tegelijkertijd zullen een aantal van deze scooters ingezet worden als vervoermiddel voor coureurs in de diverse racepaddocks, dat is voor merken zonder scooter in de line-up altijd ingewikkeld. 

Charles Chen, managing director van Vmoto: "Dit is een spannende overeenkomst voor Vmoto en we zijn heel blij dat Ducati - bekend als topfabrikant van Italiaanse motorfietsen - heeft ingestemd om haar premiumreputatie en merk te associëren met onze elektrische voertuigen. Deze deal zal Ducati's fans in staat stellen om toegang te krijgen tot hoogwaardige tweewielige elektrische premium voertuigen, geleverd door Vmoto om zo meer vertrouwen te creëren voor de groeiende distributeurs van Vmoto, vooral in Europa, en om zo het productbewustzijn van Vmoto op deze markten verder te vergroten. De release van deze premium, limited edition, elektrische tweewielers zal voor hogere prijzen en winstmarges zorgen en daarmee naar verwachting de komende twee boekjaren bijdragen aan de omzetgroei."

Vmoto Limited is een wereldwijde productie- en distributiegroep voor scooters, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Perth Australië) en de 30.000 m² grote productiefaciliteit in Nanjing (China). Vmoto werkt met drie hoofdmerken: Vmoto (het eigen merk van Vmoto, gericht op de budgetmarkt in Azië), E-Max (een ander merk van Vmoto, gericht op de internationale B2B-markten met een meer high-end product) en Super Soco (een merk van een derde partij merk wat Vmoto prodcueert en vermarkt). Naast het opereren onder deze merken, produceert het bedrijf ook voor een aantal klanten als toeleverancier van "OEM" producten. Overigens is het Europese distributiecentrum van VMoto gevestigd in Amsterdam. 

Ducati SuperSoco CUx VMoto electric scooter


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen