Automotive gigant Tenneco koopt veringsspecialist Öhlins

Het Amerikaanse automotive-concern Tenneco heeft voor  ruim 140 miljoen Euro een meerderheid van de aandelen in veringsbedrijf Öhlins van oprichter Kent Öhlins gekocht. Die blijft zelf als minderheidsaandeelhouder aan in de Raad van Commissarissen. Tenneco heeft wereldwijd al 93 fabrieken en 31.000 werknemers en produceert onderdelen voor bijna alle grote automerken onder diverse merknamen, waaronder bijvoorbeeld veringsspecialisten Marzocchi en Monroe. Tenneco en Öhlins werkten al lang samen in de ontwikkeling en verkoop van de Continuously Controlled Electronic Suspension Valve (CES), gebruikt in elektronisch geregelde veringselementen die als OEM onderdelen aan diverse motorfabrikanten worden geleverd. Juist op dit vlak wil Tenneco samen met Öhlins verder gaan groeien. 

Kent Öhlins richtte het bedrijf 43 jaar geleden op en bouwde het uit tot de belangrijkste leverancier van vering/demping voor motorfietsen op circuits, maar daarnaast ook voor luxere motorfietsen of speciale edities daarvan. In 1986 kocht Yamaha Motor een deel van de aandelen, maar in 2007 kocht Öhlins die zelf weer terug van de Japanse motorfabrikant. Momenteel werken er 320 mensen bij het Zweedse bedrijf.

Kent Öhlins: "na de sterke punten van beide bedrijven te hebben overwogen, heb ik de belangrijkste beslissing van mijn leven genomen; de verkoop van mijn levenswerk.Ik ben er absoluut van overtuigd dat we ons in de toekomst positief zullen ontwikkelen en dat Öhlins zal profiteren van de mogelijkheden die de overname door Tenneco ons biedt".

Ohlins Tenneco


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen