• Home
  • Motorbranche
  • Stakingen bij garages om CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven

Stakingen bij garages om CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven

In de autobranche zullen de vakbonden de komende dagen meer stakingen organiseren om de vastgelopen onderhandelingen voor een nieuwe CAO Motorvoertuigen en Tweewielerbedrijven onder druk te zetten. Het is zeker niet ondenkbaar dat deze stakingen en acties uitgebreid worden naar de motorfietsbedrijven, die ook onder deze CAO vallen. De onderhandelingen liepen recent vast, met als belangrijkste breekpunt het werken op zaterdag. In het kort willen de werkgevers dat de zaterdag een dag als elke andere wordt, dus volledig inroosterbaar en zonder extra toeslagen, iets waar de vakbonden mordicus tegen zijn. 

Volgens de BOVAG, die de werkgevers vertegenwoordigt, zijn ze echter al van deze eis af gestapt, maar willen de vakbonden toch niet verder onderhandelen. 

De website van de BOVAG: "Vakbonden willen blijkens hun schriftelijke reactie op geen enkel punt in beweging komen en negeren de zware concessie van BOVAG. Ze eisen dat BOVAG tekent bij het kruisje. Dat wil zeggen: de eisen inwilligen die in het ultimatum van de vakbonden gesteld zijn. Maar zo werkt onderhandelen natuurlijk niet. BOVAG heeft de indruk dat de vakbonden niet uit zijn op een goede nieuwe cao, maar slechts op conflict en profilering." 

Vakbonden FNV en CNV blijven inzetten op werken op zaterdag als vrije keuze en met extra vergoeding en een loonstijging van 3,5% voor een jaar.

Albert Kuiper, bestuurder FNV Metaal: "De Bovag maakt van geen probleem, wel een probleem. Wij wilden geen stakingen en acties bij de garages, maar de Bovag geeft ons geen keuze. We roepen de werkgevers op om alsnog in te gaan op onze eisen, zodat de 85.000 medewerkers met een goede cao gewoon zonder probleem weer aan het werk kunnen."

motordealer


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal