SWM kondigt gebruik V-Twin motorblok Moto Morini aan

Het Chinees/Italiaanse motormerk SWM heeft een nieuw motorblok aangekondigd, wat na enig zoekwerk exact gelijk blijkt te zijn aan het V-twin motorblok van Moto Morini. Dit 1187cc "Bialbero CorsaCorta" motorblok met 136 pk werd medio 2017 ook in haar nieuwste EURO4-versie aangekondigd voor de Moto Morini Corsaro 1200ZZ, waarmee het door financiële zorgen geplaagde Moto Morini terug op de markt wil komen. Blijkbaar heeft Shineray, de Chinese eigenaar van SWM, een overeenkomst om dit blok te mogen gebruiken. De huidige SWM modellen zijn eencilinders die qua techniek doorgaan waar Husqvarna stopte nadat BMW het voorheen Zweedse merk aan Stefan Pierer van KTM verkocht. De baas van KTM koos er na de aankoop voor om de hele inventaris van Husqvarna naar het Oostenrijkse Mattighofen te verhuizen, voornamelijk om zo de aanhoudende onenigheid met de Italiaanse werknemers en vakbonden te stoppen. In de leeggekomen fabriek, en met de restanten van de aldaar onder BMW geproduceerde Husqvarna's, startte Shineray de productie weer deels op onder de klassieke merknaam SWM. 

Naast de 1200 V-Twin kondigde Shineray bij haar 20ste verjaardag ook kleinere V-Twins aan in de vorm van een 350cc, 550cc en 850cc. Van het getoonde 1200 cc motorblok voor SWM (foto) is er ook een versie met Shineray als merknaam voor lokale Chinese markt. 

UPDATE 5 JANUARI 2018: In een persbericht ontkent Moto Morini elke vom van samenwerking en kondigt het aan een advocaat in te schakelen om haar eigendom te beschermen. Link: Moto Morini zet advocaat op 1200cc motorblok Shineray/SWM

SWM MotoMorini V twin


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal