MV Agusta koopt AMG Mercedes uit

MV Agusta heeft het belang van 25% van de aandelen MV Agusta Motor S.p.A., die in het bezit waren van AMG Mercedes, nu weer terug overgenomen in de MV Holding, wat in handen is van Giovanni Castiglioni en investeerders van de familie Sardarov. Overigens werd ook al in juni van dit jaar gemeld dat dit het geval was, maar blijkbaar heeft dit nu pas feitelijk plaatsgevonden. Hierdoor bezit de houdstermaatschappij het Italiaanse motorwerk weer voor 100 procent, al is het eigendom van deze holding dus niet meer alleen in handen van de familie Castiglioni maar ook in die van de Russische Sardarovs via de Black Ocean Group. MV Agusta voltooit hiermee volgens eigen zeggen een intensief herstructureringsproces, zowel financieel als strategisch, "geleid door een rationalisatie van de productie pijplijn en een consolidatie van de positionering in het super-premiumsegment van de markt". De ommezwaai die begin 2016 na ernstige financiële problemen werd ingezet, heeft MV Agusta teruggebracht naar een positief resultaat voor het boekjaar 2017, aldus de fabriek in Varese. Belangrijk onderdeel van het positieve bedrijfsresultaat is de lancering van de nieuwe Dragster 800 RR, waarvan er meer besteld zijn dan nu geproduceerd kunnen worden. Volgens MV is het modelprogramma met 3 cilinders nu voltooid met modeleln in de supersport-, naked- en sportsegmenten, waarop de focus op de vericilindermodellen komt te liggen. In die range wordt al in 2018 een "nieuw innovatieve model" gelanceerd.

Met de terugtrekking van AMG Mercedes sluit MV Agusta weer een nieuw hoofdstuk van haar turbulente historie af. Na grootschalige investeringen van Harley-Davidson, Proton en op iets meer afstand BMW Motorrad (in Husqvarna), wist de familie Castiglioni toch altijd weer de volledige zeggenschap over het iconische motormerk terug te krijgen. 

Recent toonde MV Agusta in een fraaie video haar veerkracht, door openhartig in te gaan op de bestaande reputatie en vooroordelen.

{snippet YTVideo|CLHbkIXiAm4} 


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal