Investeerder Happich/Pelzer neemt failliet Touratech over

Automotivebedrijf Happich, onderdeel van Pelzer Swiss Holding AG, neemt motoraccessoirefabrikant Touratech in Niedereschach over, zo meldt de curator die het failliet verklaarde  bedrijf onder zijn beheer heeft. De curator heeft woensdag een koopovereenkomst getekend om Touratech te verkopen, de overeenkomst moet op 1 januari 2018 in werking treden. De overeenkomst is echter nog steeds onderhevig aan een aantal schorsende voorwaarden, waaraan moet zijn voldaan voordat de overname definitief wordt. De details van de voorwaarden en de aankoopprijs zijn op basis van vertrouwen overeengekomen. Het contract bepaalt dat vrijwel alle werknemers en het pand in Niedereschach worden overgenomen.

"De overname is een zeer goede oplossing voor Touratech", zegt een tevreden curator Dr. Pehl, die het bedrijf onder zijn leiding kreeg sinds de insolventie-aanvraag in augustus en die sindsdien op zoek is geweest naar een investeerder. "We hebben de ideale partner gevonden. De medewerkers van Touratech, die de afgelopen weken uitstekend werk hebben verricht, kunnen de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Ik wil ook de klanten bedanken voor hun ongelooflijke loyaliteit. “

De specialist voor motoraccessoires wordt overgenomen door Happich GmbH, gevestigd in Wuppertal, Duitsland, onderdeel van Pelzer Swiss Holding AG. Happich is een toonaangevende fabrikant van interieurontwerpen en -accessoires voor commerciële- en speciale voertuigen, Marc Pelzer bezit wereldwijd meerdere autmotivebedrijven. Happich zal het bestaande bedrijfsmodel van Touratech voortzetten en zowel de locatie als de bijbehorende banen behouden. "Touratech is een perfecte aanvulling op ons vorige productportfolio," legt Managing Director Marc Pelzer uit. "Ik kijk uit naar deze nieuwe uitdaging."

Touratech heeft op 10 augustus 2017 faillissement aangevraagd bij de rechtbank van Villingen-Schwenningen. De reden hiervoor was de late oplevering van het nieuwe gebouw, wat nodig was vanwege de toegenomen vraag. De verhuizing bracht ook problemen qua logistiek en productie. De resulterende productieverliezen en bevoorradingsmoeilijkheden leidden uiteindelijk tot insolventie, een onderdeel van de Duitse faillissementswetgeving. 

Touratech Happich Selzer


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal