Touratech: "investeerders staan in de rij na faillissement"

In een persbericht meldt curator Schultze & Braun van het failliet verklaarde merk van motorfietsaccessoires Touratech, dat er meer dan 12 “niet bindende aanbiedingen” vanuit potentiële investeerders zijn ontvangen. Op 10 augustus 2017 heeft Touratech voorlopige insolventie aangevraagd, een onderdeel van de Duitse Faililisementswet dat niet 100% vergelijkbaar is met het Nederlandse faillissement of surceance van betaling. Op 1 november heeft de rechtbank van Villingen-Schwenningen hierop de insolventie ‘geopend’. De hoofdreden hiervoor was de vertraagde oplevering van een nieuw gebouw. Dit zorgde (volgens Touratech en de curator) voor verdere problemen met productie en leveranties, wat uiteindelijk tot de aanvraag van ‘insolvenz” leidde. Overigens draait Touratech gewoon door, maar staat nu onder dagelijkse leiding van de insolventiebeheerder (curator) Dirk Pehl. Zijn belangrijkste taak is nu een investeerder te vinden die de schuldenlast wil overnemen. 

Pehl (Schultze & Braun): Er zijn meer dan een dozijn potentiële investeerders voor de specialist voor motorfietsaccessoires, zowel financiële- als strategische beleggers. Onze taak is nu zo snel mogelijk concrete en definitieve aanbiedingen te krijgen, om zo een goede oplossing te vinden voor het bedrijf en de medewerkers gerust te stellen. De levendige interesse maakt me ervan overtuigd dat dit gaat lukken. Zoals altijd in voorlopige insolventieprocedures, is de bedrijfsvoering ongewijzigd. Alle bestellingen zullen zoals gebruikelijk worden verwerkt en geleverd. Bovendien heeft een grote klant ook een nieuwe bulkorder met een volume van 7 miljoen euro voor de komende drie jaar geplaatst. Dit is een groot teken van vertrouwen en laat zien dat ook de klanten in Touratech geloven. Om deze reden zijn er dan ook geen bezuinigingen gepland.

Momenteel werkt het bedrijf volgens igen zeggen gewoon aan de catalogus voor het nieuwe seizoen 2018, die in januari zal worden uitgebracht.

Touratech plant


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal