Investeringsfonds Torqx neemt Hoco Parts over

Investeringsfonds Torqx Capital Partners heeft Hoco Parts, de bekende Barneveldse groothandel en importeur van motoronderdelen en -accessoires, deels overgenomen door een meerderheidsbelang van de aandelen aan te kopen. Voor de dagelijkse bedrijfsvoering betekent dit dat eigenaar David O'Neill een stap terug zal doen, waarna twee ervaren managers uit het bedrijf naast mede-eigenaar JP Bom in de directie plaatsnemen. 

Hoco Parts is de toonaangevende importeur en groothandel van motoronderdelen en -accessoires in de Benelux, die als leverancier voor motordealers zeer sterk aanwezig is in de Nederlandse en Belgische markt; er zijn maar weinig motordealers die niets in Barneveld inkopen. Meer recent is er ook doorgroei naar Denemarken en de UK. Voor Nederland is "Hoco" ook importeur van bekende merken als Arai, Dunlop, Marchesini, Abus, Brembo, Nolan/X-Lite, Spidi en vele andere namen. Het hoofdkantoor en het distributiecentrum zijn gevestigd in Barneveld, waar zo'n 45 mensen werkzaam zijn. Torqx Capital Partners uit Bussum is een recente "spin out" van H2 Equity Partners en doet met de overname van Hoco Parts haar eerste aankoop uit een equityfonds van -naar verluidt- 150 miljoen euro. 

Algemeen directeur Hoco Parts David O’Neill: Ik ben verheugd dat Torqx Hoco Parts en haar directie de aankomende jaren zal ondersteunen in haar groeiambitie. Hetgeen mij de mogelijkheid geeft om, na 25 jaar operationeel te zijn geweest, een meer adviserende rol te gaan spelen in de organisatie. De Hoco Parts directie zal gevormd gaan worden door JP Bom, Harold Scholten en Arno van de Glind. Wij geloven dat er tal van kansen liggen en zijn ervan overtuigd dat het bundelen van onze krachten met Torqx de ontwikkeling van onze onderneming zal versnellen.”

Harmen Geerts, Managing Partner van Torqx: “Wij zijn onder de indruk van de breedte van het productaanbod van Hoco Parts, de kennis en de service die zij levert aan haar klanten en de kwaliteit van het managementteam. Wij kijken ernaar uit om de onderneming actief te ondersteunen in de volgende groeifase.”

Cedric De Dycker, Partner bij Torqx: ”Hoco Parts heeft op basis van haar hoogwaardige assortiment, uitstekende klantenservice en logistieke performance een leidende marktpositie verworven in de Benelux. Wij verheugen ons op de samenwerking met het managementteam om deze positie verder uit te bouwen en nieuwe groeikansen aan te boren”.

Hoco Parts Torqx


Share

Laatste Nieuws

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen