• Home
  • Motorbranche
  • European Training Quality Label voor rijvaardigheidstrainingen

European Training Quality Label voor rijvaardigheidstrainingen

De Europese vereniging van motorfabrikanten ACEM en de Deutscher Verkehrssicherheitsrat hebben samen een Europees programma ter certificering van 'post-rijbewijs' rijvaardigheidstrainingen en -opleidingen ingesteld. Doel is de kwaliteit te duiden van de honderden trainingen die inmiddels gegeven worden aan motorrijders die al een rijbewijs hebben. Er is inderdaad een bloeiende markt voor rijvaardigheidstrainingen, Bergtrainingen, Heropstapcursussen, Regionale Motorrijvaardigheids trainingen, Verhoogde Motorrijvaardigheidstrainingen, Voortgezette Rijopleidingen, Professionele Rijvaardigheidstrainingen, Openbare Wegtraining, Regentraining en nog veel meer. 

De aanvraag is met 6000 euro niet goedkoop, maar voor een organisatie kan één aanvraag een goedkeuring voor verschillende locaties opleveren. Ook samenwerkende organisaties kunnen één opleiding voor certificering aanmelden, als alle leden dezelfde opleiding aanbieden. De 'keuring' is gericht op vier hoofddoelen; inhoud van de training, methodologie, kwalificatie van de trainers en kwaliteitswaarborg. De eerste selectie wordt op papier gedaan, als dit positief is wordt de opleiding op locatie beoordeeld. Om het European Training Quality Label te behalen moet elk van de vier genoemde factoren van de opleiding voor 40% voldoen, voor het geheel moet dit minimaal 60% zijn. De certificering is vier jaar geldig, maar wordt elk jaar gecheckt. 

Volgens ACEM zorgt certificering voor meer aandacht voor de betreffende opleiding en zal het de opleiding aantrekkelijker maken voor deelnemers, wat weer voor meer klandizie moet zorgen.

European Training Quality Label


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal