Nieuw verkooprecord BMW Motorrad in derde kwartaal 2015

Voor het eerst in haar geschiedenis heeft BMW Motorrad al in de maand augustus meer dan 100.000 eenheden verkocht. Met 11.088 afgeleverde voertuigen heeft BMW Motorrad na september 2015 voor de negende keer op rij een verkooprecord behaald. In vergelijking met dezelfde maand vorig jaar (9.991) zijn er 11,0% meer motorfietsen en Maxi-scooters geleverd aan klanten. Per september bereikte ook de wereldwijde verkoop een nieuw record met 112.411 eenheden, een toename van 12,2% ten opzichte van vorig jaar. Daarvan werden 18.825 units in Duitsland verkocht, in de USA 13.362, in Frankrijk 10.447, in Italië 9935 en in Groot Brittanië 7241 motoren.

Meestal doet BMW bij de presentatie van dergelijke cijfers weinig tot geen uitspraken over de verdeling qua modellen, maar dit keer is dat anders. Volgens de Duitse motorfabrikant bestaat tot nu toe 54 procent van alle verkochte modellen uit motorfietsen die voorzien zijn van een boxermotorblok, zoals de R1200GS en R1200RT. BMW meldt tevens dat de NineT het vierde model op de verkoopranglijst is en dat de verkoop van de R1200RS 'zich positief ontwikkelt'. BMW stipt hiermee zelf een onderwerp aan waar de Motorrad-afdeling al lang mee worstelt: de prachtige verkoopcijfers komen voor meer dan de helft op het conto van de RT en GS (A), terwijl alle andere 17 modellen grote moeite hebben een vast publiek aan zich te binden. 

Volgens Heiner Faust, BMW Motorrad Head of Sales & Marketing, blijft het Duitse merk bezig haar merkimago aan te passen. Onder de "Make Life a Ride" kreet moet naast innovatie, veiligheid en kwaliteit, het motormerk nu ook een meer emotionele binding met de klanten aangaan, waardoor BMW een gewild 'power'merk wordt. Hiervoor richt het bedrijf zich meer op evenementen, muziek en aanwezigheid in films. 

BMW Motorrad Group verkoopcijfers


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal