Hein Gericke vraagt weer surseance van betaling aan

Na het faillissement van de Duitse motorwinkelketen Hein Gericke leek er na de overname door Paul Liao van de Liao Group weer rustiger vaarwater bereikt te zijn. Nu wordt echter door het bedrijf zelf gemeld dat de keten wederom een soort surseance van betaling heeft aangevraagd, een juridische tussenstap waarin schuldeisers drie maanden lang geen aanspraak kunnen maken op betaling. Voor de twee Nederlandse fillialen geldt dat alleen de vestiging in Amsterdam onder de Duitse firma valt. De Hein-Gericke winkel in Grave is een franchise en heeft als zodanig niets met de bovenstaande situatie te maken. 

De nu verkregen 'Schutzschirmverfahrens' is een relatief nieuwe fase in het Duitse faillissementsrecht, waarin de motorwinkels drie maanden de tijd krijgen om orde op zaken te stellen, tot die tijd worden alle betalingen uitgesteld. Het is zeer goed mogelijk dat de nieuwe procedure gebruikt wordt om snel van personeel en huurcontracten af te komen, met de verkregen status is het immers eenvoudiger geworden om fillialen te sluiten. Volgens een woordvoerder van het bedrijf werden de doelstellingen voor 2015 ondanks een goed seizoen niet gehaald en is de organisatie 'overgedimensioneerd', waarmee waarschijnlijk bedoeld wordt dat het personeelsbestand te groot is. Bij HG werken zo'n 250 mensen.

Liao zou de afgelopen maanden enige tientallen miljoenen in het bedrijf geïnvesteerd hebben. De afgelopen maanden werden er in Duitsland weer nieuwe locaties geopend, waarbij vooral met een shop-in-shop concept gewerkt werd. Gericke is vooral bekend door haar motorkleding, maar ook door accessoires en alle andere toebehoren. De keten heeft nu nog 67 winkels in Europa, waarvan 51 in Duitsland en 2 in Nederland. Eigenaar Liao is tevens eigenaar van helmenmerk LS2.

Hein Gericke uitstel betaling


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal