• Home
  • Motorbranche
  • Slechte resultaten voor Harley-Davidson in het tweede kwartaal

Slechte resultaten voor Harley-Davidson in het tweede kwartaal

H D logo thumbDe omzet van Harley-Davidson is in het tweede kwartaal van dit jaar wereldwijd met 9 procent gedaald tot 1,7 miljard euro. In totaal werden er 88.931 motoren verkocht, terwijl dat er in dezelfde periode van het afgelopen jaar nog 90.218 waren. Er werd nog wel een winst van ruim 270 miljoen euro geboekt, maar ook hier was er sprake van een daling van bijna 20 procent ten opzichte van vorig jaar. De dure dollar en sterke concurrentie buiten de VS werden door de directie als belangrijkste reden van de slechte resultaten opgegeven.

De grootste daling in de verkopen deed zich voor in Canada met 9,9 procent en Europa met 8,0 procent, maar ook in de VS zelf werd een daling van 1,4 procent opgetekend. Alleen in Azië werd met 16,6 procent positieve cijfers gescoord. Ondanks de daling over het geheel gerekend meldt Harley-Davidson wel een sterke stijging in de verkoop van de geüpdatete Road Glide, Ultra Low, Ultra Limited Low, CVO Street Glide, Freewheeler trike en de Street 500 en 750.

De verwachtingen over de rest van het jaar zijn positief. Over geheel 2015 verwacht Harley-Davidson namelijk tussen de 276.000 en 281.000 motoren te verschepen, wat neer zou komen op een stijging van 2 tot 4 procent. Ook in het derde kwartaal wordt al een toename voorspeld.

harley davidson logo


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen