ZP Moto verplaatst productie naar voormalige MZ fabriek

Het kleine Zschopauer motorfietsmerk ZP Moto heeft de productie van haar Classic Enduro ZP Sport 449 overgeplaatst naar een voormalige productielocatie van de failliet verklaarde MZ Motorradwerke in Hohndorf, nabij Zschopau. Een brand in de meubelfabriek van ondernemer en oprichter van ZP Moto, Norbert Vogler, waar ook de ZP Sport werd geproduceerd, was hiertoe de aanleiding.

Na de verwoestende brand in november van het afgelopen jaar bouwde motor enthousiasteling Vogler niet alleen zijn meubelzaak weer op, maar maakte ook een herstart met de productie van de Classic Enduro. Vogler leverde de eerste nieuwe motor alweer een paar dagen na de brand af aan een dealer in Zwitserland en nu al wordt er in de historierijke hallen van MZ aan de volgende machine gewerkt voor een klant in Karlsruhe.

ZP Moto bouwt volledig handgemaakt motoren in de stijl van de jaren zestig, die sterk doet denken aan de tijd van de succesvolle MZ-enduro motoren. De enige concessie aan de moderne tijd is de toepassing van een watergekoelde eencilinder motor van GasGas. Aan de handmatige productie hangt echter wel een stevig prijskaartje. De 130 kg wegende Classic Enduro ZP Sport 449 kost namelijk € 22.430 en er kunnen maar maximaal 50 eenheden per jaar worden geproduceerd in de historische hallen in Zschopau.

ZP sport
Classic Enduro ZP Sport 449


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal

Schakel javascript in om dit formulier in te dienen