Testdag lesmotoren voor motor-rijinstructeurs

Op zondag 13 April 2014 organiseert VerkeersPro.nl, in samenwerking met de KNMV, de eerste editie van de Lesmotor Testdag. Dit evenement is een vervolg op de VerkeersPro.nl Lesauto Testdag en op de jaarlijkse KNMV instructeursdag. Het is de symbolische opening van het nieuwe motorinstructieseizoen. De Lesmotor Testdag zal plaatsvinden op het politiecircuit in Lelystad, een locatie die uitstekend geschikt is voor het testen van de motoren. Op deze eerste editie verwacht de organisatie ruim 300 motor-rijinstructeurs, die verschillende motoren gaan testen op de geschiktheid als lesmotor. De importeurs stellen hun nieuwste modellen beschikbaar zodat de motoren op een onafhankelijke en transparante manier naast elkaar getest kunnen worden door de instructeurs.

Lesmotor van het Jaar 2014
VerkeersPro.nl faciliteert deze dag en coördineert het testen. De instructeurs vullen na afloop een testrapport in. De rittenadministratie en de testrapporten worden digitaal via tablets ingevuld. 's Middags, tijdens de afsluitende netwerkborrel, wordt de winnende modellen bekendgemaakt van de "Lesmotor van het Jaar 2014" en de "Volgmotor van het Jaar 2014".

VerkeersPro.nl
VerkeersPro.nl is een online vakblad voor de rijschoolbranche. Met een bereik van 90% een toonaangevend in de rijschoolmarkt. Hun wekelijkse nieuwsbrief gaat naar 8.000 instructeurs en maandelijks komen 40.000 unieke bezoekers op www.verkeerspro.nl.

Rijschoolbranche
In Nederland zijn er ongeveer 800 actieve motor-rijinstructeurs. Jaarlijks gaan zo'n 30.000 mensen op voor hun motorrijbewijs. Gemiddeld genomen over de categorieën heeft een leerling 25 lessen nodig om te slagen. Een full-time motor-rijinstructeur rijdt zo'n 25.000 km per jaar.

lesmotor motor rijinstructeur

Bron: RAI Foto: Yamaha Motor


Share

Laatste Nieuws


© Copyright Motorcentraal